Poorten Caus

Wat kost een schuif- of draaipoort?

Wat kost een schuifpoort

Wat kost een kwaliteitsvolle, betrouwbare schuifpoort of draaipoort die uw gezin, uw woning en uw voertuigen beschermt tegen ongewenste gasten? Net als voor vele zaken, bestaan er nog tal van opties om je schuifpoort of draaipoort een hele upgrade te geven. Wilt u bijvoorbeeld van uw poort een extra blikvanger maken, moet rekening houden met een  prijsverhoging. Hoe groter en hoe zwaarder uw poort, hoe duurder. Dat geldt ook voor de motor die uw poort moet aandrijven.

Wat kost een schuifpoort of draaipoort, en hoe wordt de prijs opgebouwd?

1. Bekleding

Wie van zijn poort een extra blikvanger wil maken, moet rekening houden met een stevige prijsverhoging. “Hier kunnen klanten zeer ver in gaan”, geeft Marino Caus -oprichter van Poorten Caus- aan. “Stalen bekleding is goedkoper maar zwaarder, ook afhankelijk van de afmetingen van de poort. Een standaardpoort kan dus perfect deze bekleding aan. Om te kunnen werken met hout, is er een lichtere poort nodig maar moet uw staalstructuur iets steviger uitgerust zijn.”

“Ook afhankelijk van de wensen van de klant kan een poort langs beide kanten bekleed worden, zo’n poort kan 1,5 keer duurder dan een standaardpoort met enkele bekleding, maar het resultaat is ook vele stukken mooier? Stel u voor dat u veel geld uitgeeft aan een mooi concept, maar om te besparen laat u enkel de buitenzijde bekleden (zichtbaar voor de buitenwereld). Het resultaat is dat u dan zelf dagelijks kijkt, op het stalen frame van de poort langs de binnenzijde. Zeker de moeite waard om eens over na te denken bij de aankoop van een poort.”

“Bovendien is een draaipoort duurder om te bekleden dan een schuifpoort, omdat je twee afzonderlijke delen op maat moet maken, die bovendien “vingerklemveilig” moeten zijn om in orde te zijn met de Europese wetgeving. Een schuifpoort bestaat maar uit één paneel.”

2. Aandrijving

Hoe groter en hoe zwaarder de poort, hoe duurder. Dat geldt ook voor de motor die de poort aandrijft. “95 % van de verkochte schuif-en draaipoorten zijn geautomatiseerd. Voor 1000 à 1500 euro kunnen we al een zeer goede kwalitatieve, en niet te vergeten onderhoudsvrije motor voor een standaardpoort leveren.”

3. Montage

De kosten voor een draaipoort zijn meestal hoger dan de kosten voor een standaard schuifpoort, met een inrij opening van 3m. Bij een draaipoort komen er zwaardere krachten op de paalstructuur waardoor er dieper en steviger beton moet geplaatst worden. Hiervoor zijn gemiddeld werkzaamheden tussen de 4 dagen nodig terwijl met een schuifpoort 3 dagen voldoende is, wat ook weer een verschil in kosten maakt.

4. Kleur en structuur

We gaven al aan, dat een beklede poort een serieuze hap uit het budget kan nemen. Toch heb je nog heel wat andere afwerkingsmogelijkheden, geeft Marino Caus aan: “Te beginnen bij het oppervlak.” Zo kost een schuifpoort met een totale lengte van ± 6.5m al snel wat geld aan verf. Elke poort wordt bij ons uitgerust met 1 verzinklaag en 2 lagen poedercoating.

“En dan is er nog de kleurkeuze. Er is keuze uit een aantal voorgestelde basiskleuren. Wie liever een andere kleur kiest, rekent best op een meerprijs van gemiddeld 50 euro per m².

5. Extra’s

Net als voor de wagen op uw oprit, bestaan er nog tal van opties om uw poort een hele upgrade te geven. Een van de grootste kosten die gemaakt kunnen worden, is het integreren van een inloopdeur. “Vooral bij fietsfanaten en mensen die graag met de hond gaan wandelen, is zo’n ingebouwde deur populair. Ook door kinderen is deze deur gemakkelijk te gebruiken. Kortom, deze deur wordt soms meer gebruikt dan de voordeur. Deze heeft de functies van een buitendeur en moet dus ook inbraakwerend en veilig zijn.” Prijskaartje: 1.000 à 1.500 euro.

Andere potentiële extra’s zijn bijvoorbeeld een codeklavier (90 à 100 euro), een vingerscanner (ca. 150 euro), een “gateway” om je poort te verbinden met je WiFi-signaal zodat je je poort via een app kan bedienen , een pakjes brievenbus welke je op afstand kan bedienen, enz…..

Uiteraard is geen enkele situatie dezelfde. Elk huis, en ook ieder gezin is uniek, elk met eigen unieke behoeften. Daarom helpen we u graag met de ontwikkeling van uw droompoort, volledig op maat gemaakt, die bij de stijl van uw huis past én bij de wensen en behoeften van uw gezin. 

Contacteer ons gerust voor een persoonlijk gesprek