Poorten Caus

Hoe onderhoudt u het lakwerk van uw metalen poort?

onderhoud van metalen poort

Het lakwerk van een metalen poort onderhouden is vrij eenvoudig. Metalen poorten (gelakt of niet gelakt) hebben immers al een bepaalde bescherming tegen veroudering en vervuiling. In sommige omstandigheden ( (bv. zeeklimaat, nabij industriezone) raden wij wel een extra lak- en/of vernislaag aan voor de plaatsing. Ook bevelen wij aan om het oppervlak van de metalen poort regelmatig te reinigen en te behandelen, om zo de levensduur van uw poort te verlengen.

Tips om het metalen oppervlak te onderhouden

PERIODIEK: Reinig minstens iedere 3 maanden het oppervlak, de afdichtingen en de geleidingszone achter de zijdelingse afdichtingen met zuiver water. Als de poort erg vuil is, kunt u het oppervlak reinigen met warm water en een neutraal reinigingsmiddel (bijvoorbeeld een huishoudelijk reinigingsmiddel met een PH-waarde rond de 7), en een zachte spons of een microvezeldoek. Gebruik zeker geen schuurmiddel, zure of alkalische reinigingsmiddelen en reinig je poort niet met een hogedrukreiniger.
Spoel het oppervlak altijd goed na met zuiver water, zodat er geen residuen van het reinigingsmiddel achterblijven, en tot slot, reinig uw poort nooit in volle zon.

JAARLIJKS: Voed het oppervlak minstens 1 à 3 keer per jaar met een intensief reinigingsproduct, bijvoorbeeld Maxigloss. Dit product conserveert de laklaag zodat geen nieuwe vuilafzetting kan plaats vinden. Ook beschermt het de laklaag tegen nieuwe vuil afzetting.

Heeft u specifieke vragen over het onderhoud van uw poort? Wij helpen u graag verder. Contacteer ons gerust voor een persoonlijk gesprek.