Poorten Caus

Draaipoort of automatische poort?

automatische poort of draaipoort

Een schuifpoort of een draaipoort? Omdat er verschillende soorten poorten bestaan, maakt u best een weloverwogen keuze tussen beide. Maar, hoe begint u daar aan? Wat past het beste bij uw situatie? Aan de hand van volgende vragen, geven we u een beter inzicht in de criteria die hierin meespelen.

Heeft u geen vrije ruimte langs één van beide zijden van je woning? (tussen uw gevel en de scheiding van de buren)

Dan kiest u best voor een draaipoort. Afhankelijk van uw beschikbare vrije ruimte, kunt u kiezen voor een draaipoort met één of twee vleugels. Een draaipoort met één vleugel biedt natuurlijk meer ruimte dan een dubbele poort om de eenvoudige reden dat de breedte van een tweede paal wordt uitgespaard en er zo meer ruimte overblijft als doorgang.

Heeft u wel voldoende ruimte aan de voor- of zijkant van uw woning?

Dan kunt u zowel voor een draaipoort als voor een schuifpoort kiezen. Uiteraard is het handiger om voor een schuifpoort te kiezen, zo verliest u geen ruimte tijdens het openen en/of sluiten van de poort bij het in-of uitrijden.

Heeft u een vrij steile oprit?

Dan adviseren wij u altijd om voor een schuifpoort te kiezen, want in dat geval kan een draaipoort meestal niet naar binnen opendraaien.

Kiest u voor een schuifpoort dan kunt u naargelang uw voorkeur kiezen uit volgende toepassingen:

Schuifpoort met geleidingsrail. Nadeel van deze toepassing is dat er meer maatwerk bij komt kijken en dat de poort dus duurder is. Ook kunnen vervuiling of beschadiging van de rails de normale werking van de poort belemmeren. Voordeel is dat de poort in breedte korter is, en je dus minder plaats nodig hebt in de totale breedte. Dit type poort wordt dikwijls gekozen door bedrijven.

Zelfdragende schuifpoort zonder geleidingsrail. Dit type poort oogt mooier en wordt vaker gekozen in de particuliere omgeving. Een nadeel kan zijn dat deze toepassing iets langer moet uitgevoerd worden en je dus meer plaats nodig hebt in de totale breedte om ze helemaal open te schuiven.

Maar wat kost een poort nu eigenlijk? Wij geven u een goed overzicht van de kosten waarmee u moet rekening houden.

Uiteraard helpen wij u uiteraard met uw keuze. Contacteer ons vrijblijvend voor meer informatie! Indien gewenst komen we graag eens langs voor een persoonlijk gesprek.