Poorten Caus

Hoe kiest u de juiste motor voor uw schuif- of draaipoort?

Hoe kiest u het meest geschikte motortype voor uw schuif- of draaipoort? We geven u een overzicht van de mogelijkheden, inclusief de voor en nadelen. Zo helpen we u met het maken van de juiste keuze! 

Voor een draaipoort heeft u de keuze uit drie verschillende soorten motortypes: lineair, knik-arm of ondergrondse motor:

 • de lineaire poortopener, arm opener
  • Een lineaire poortopener is het meest populaire motortype en is vrij gemakkelijk te monteren. Voordeel is dat het een sterk type motor is, geschikt voor vleugels tot 5m. Een nadeel kan het esthetische aspect zijn, omwille van de zichtbaarheid van de motor op de vleugel(s).
 • de knik-arm poortopener
  • Knik-arm poortopeners zijn eerder geschikt voor situaties waarbij de kolommen grote afmetingen hebben. Denk hierbij bijvoorbeeld aan gemetselde kolommen. Dit motortype wordt voornamelijk gebruikt voor toepassingen met draaihekkens, vanwege de minimale zichtbaarheid van de motor, wat het geheel ook esthetisch mooier maak. Dit systeem is geschikt voor vleugels tot 3.5m.
 • de ondergrondse poortopener (voor draaipoorten)
  • Een ondergrondse motor is een optie, voor wie niet graag heeft dat de poort-of hekmotor zichtbaar.  De motor wordt dan mooi verwerkt in de bestrating. Wat wel zichtbaar blijft, is het deksel, maar dat zorgt dan weer voor een aantal voordelen;  de motor is waterdicht, en zit goed beschermd. Dit motortype is geschikt voor vleugels tot 3.5m. Nadeel is dat deze motor duurder is dan de andere types.

Bij een schuifpoort is de keuze minder uitgebreid, want er kan enkel een schuifpoortopener geplaatst worden.

 • de schuifpoortopener
  • Dit motortype wordt gebruikt voor rolpoorten op rails en vrijdragende schuifpoorten. Er wordt dan een tandlat over de gehele lengte van de poort geplaatst. De motor wordt gemonteerd op een fundament bij het portaal van de poort. Het tandwiel zet de poort eigenlijk in beweging. Het voordeel hiervan is de eenvoudige installatie van dergelijke motoren en uiteraard de gunstige prijs.

Uiteraard helpen we u graag met uw keuze. Aarzel niet ons te contacteren, we komen graag eens vrijblijvend langs voor een persoonlijk gesprek, om met samen met u alle mogelijkheden te bespreken.